Az Andrológia (férfigyógyászat) négy fő területtel rendelkezik:

  1. férfimeddőség
  2. erectilis dysfunkció (merevedési zavarok)
  3. idősödő férfi (férfi hormonpótlás)
  4. férfi fogamzásgátlás

Amennyiben egy pár esetében 1 évi rendszeres, gyermeket óhajtó házasélet ellenére nem fogan meg a terhesség, kivizsgálás indítása javasolt. Ennek a kivizsgálásnak a része a férfipartner spermavizsgálata.

A férfigyógyászati rendelés keretén belül a férfimeddőség kivizsgálásával, merevedési zavarok kivizsgálásával és kezelésével, valamint idősödő férfiak hormonpótló terápiájával foglalkozom. A férfi fogamzásgátlás lényegében az ondóvezetékek lekötését jelenti műtétes úton, jelenleg azonban műtéti beavatkozásokat nem végzek.

Férfi termékenységi vizsgálatra (spermiogram) szintén előzetes bejelentkezés szükséges a 06-70-342-0665 telefonszámon. Amennyiben meddőségi kivizsgálás részeként spermavizsgálat szükséges, az ondóminta leadása 3-5 napi önmegtartóztatást követően otthon, a megszokott, zavartalan körülmények között történhet egy szállító edénybe (pl.: gyógyszertárban beszerezhető vizeletes tartály). A mintával azt testhőmérséklet közeli hőmérsékleten tartva (pl.: belső kabátzseb), 1 órán belül szükséges a rendelőbe beérni. A teljes leletet és a szakorvosi javaslatot a páciens 4 munkanapon belül e-mailben megkapja.

Kezdő oldal